Ναι! Θα τους πάρουμε στα σπίτια μας!

Εδώ και πολλούς μήνες είμαστε μάρτυρες ενός εξωφρενικού σκηνικού ενάντια στην ανθρώπινη ζωή κι αξιοπρέπεια που διαδραματίζεται στους τυπικούς ή άτυπους προσφυγικούς καταυλισμούς που έχουν στηθεί πρόχειρα σε διάφορες περιοχές κοντά στην Θεσσαλονίκη αλλά κυρίως στην Ειδομένη.

Ως Μικρόπολις έχουμε σταθεί και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους ανθρώπους αυτούς, κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά, που έχουν παλέψει με τον πόλεμο, την βία, το φόβο, την φτώχεια, τα σύνορα και τον ρατσισμό, κι ενώ κατάφεραν να περάσουν μέσω θάλασσας στην Ελλάδα ζωντανοί, εξακολουθούν ναστερούνται βασικών αγαθών που οι υπόλοιποι θεωρούμε δεδομένα, ακόμα και στις μέρες της «κοινωνικοοικονομικής κρίσης»που διανύει η χώρα μας.

Η κατάσταση αυτή όμως συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και ξεπερνά τις δυνάμεις των αυτοοργανωμένων συλλογικοτήτων της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών. Γι’αυτό το λόγο, ζητάμε από τον κόσμο του Μικρόπολις αλλά και από όσους θέλουν να σταθούν έμπρακτα αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διώχνονται από τα νησιά και φτάνουν εξουθενωμένοι στην πόλη μας και στην Ειδομένη, να τους προσφέρουν μια στάση ξεκούρασης, ηρεμίας και ανάκτησης δυνάμεων για να συνεχίσουν το ταξίδι και τον αγώνα τους.

Για να το καταφέρουμε αυτό οργανωμένα και σωστά, αποφασίσαμε να καταγράψουμε, στο βαθμό του δυνατού, τη διάθεση των ανθρώπων που επιθυμούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στο σπίτι τους. Παρακαλούμε να καλείτε στο 6983383169 ή να στέλνετε mailστο mgfdthes@gmail για πληροφορίες, να συμπληρώνετε την φόρμα με τα στοιχεία σας που θα βρείτε στο blogμας (http://micropolis-socialspace.blogspot.gr/) ή στο Μικρόπολις στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου 18 & Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη κι εμείς θα συντονίσουμε την διαδικασία επαφής σας με τους ανθρώπους που μπορείτε να φιλοξενήσετε.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!


Κοινωνικός Χώρος για την Ελευθερία Μικρόπολις