Προς όλους & όλες για να κάνουμε τα ντουβάρια στο Μικρόπολις αόρατα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

(Ή αλλιώς το κόψιμο της πίτας για το 2010)

Το Μικρόπολις μπαίνει μαζί με τη νέα χρονιά και στο δεύτερο χρόνο ζωής του.
Το Μικρόπολις είναι ένας κοινωνικός χώρος για την ελευθερία.
Αυτό σημαίνει πολλά και διαφορετικά πράγματα για τον κάθε ένα και την κάθε μία από εμάς.

Για άλλους σημαίνει καθημερινή δημιουργία, καθημερινή προσπάθεια, άλλες φορές στα τυφλά, άλλες φορές μέσα στην ζεστασιά και το φώς που μας προσφέρει η αλληλεγγύη.
Για άλλους σημαίνει αντίσταση σε ένα σύστημα που εμπορευματοποιεί τις ανάγκες, το χρόνο, τα αισθήματα, την ζωή.
Για άλλους σημαίνει επικοινωνία χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς ρατσισμό, σε πρώτο πρόσωπο προς όλους και αντίστροφα.
Για άλλους σημαίνει διασκέδαση χωρίς αντίτιμο, χωρίς έλεγχο αλλά όχι χωρίς σεβασμό στον διπλανό μας. Ψυχαγωγία που δεν πουλιέται και αγοράζεται αλλά που μοιράζεται μεταξύ μας και σε όλους.
Για άλλους σημαίνει ελευθερία να σκεφτόμαστε, να δημιουργούμε, να δρούμε, να νιώθουμε, να μοιραζόμαστε θυμούς και χαρές.
Για άλλους σημαίνει πείραμα αυτοοργάνωσης. Μέσα σε ένα εχθρικό από την εξουσία κόσμο για ένα αύριο που το φανταζόμαστε ελεύθερο και το φτιάχνουμε σήμερα.

Ο κάθε ένας ή η κάθε μία από εμάς, είτε συμμετέχει στην προσπάθεια της συντήρησης και της καθημερινότητας του Μικρόπολις, είτε συμμετέχει σε μια από τις ομάδες που χρησιμοποιούν κάποιον από τους χώρους του για μαθήματα-πρόβες-συνελεύσεις-για μουσική-για παρέα-για κατασκευές, για οτιδήποτε θέλει και μπορεί κάποιος να κάνει, είτε θεωρεί τον εαυτό του περαστικό, είτε όχι, όλοι μας μοιραζόμαστε από κοινού κάτι πέρα από τα ντουβάρια του κτιρίου αυτού.

Μοιραζόμαστε μία κοινότητα
Το Μικρόπολις δεν είναι πολυκατοικία λοιπόν όπου θα δώσουμε μια πρόσκαιρη λύση στο προσωπικό μας πρόβλημα, όπου θα γεμίσουμε το προσωπικό μας κενό.

Το Μικρόπολις είναι μοίρασμα.
Μαζί μοιραζόμαστε αυτή την δυνατότητα της συλλογικής δημιουργίας και της ευθύνης της. Είμαστε ελεύθεροι, είτε να διερευνήσουμε μαζί αυτή τη δυνατότητα της ελευθερίας, είτε να αναπαράγουμε τους διαχωρισμούς της εξουσίας.

Για αυτούς τους λόγους λοιπόν καλούμε όλους και όλες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο νιώθουμε και είμαστε ένα κομμάτι του Μικρόπολις σε Ανοιχτή Συνέλευση την Τρίτη 19 Ιανουαρίου στις 8.00μμ.

Ανοιχτή συνέλευση για να συζητήσουμε τις ανάγκες του Μικρόπολις.
Για να μιλήσουμε για τις εμπειρίες μας, για να αναζητήσουμε νέες.
Για να δώσουμε νόημα και διάρκεια σε ότι μας αρέσει, για να το κάνουμε καλύτερο.
Για να αλλάξουμε ότι δεν μας αρέσει.
Για να γνωριστούμε καλύτερα. Για να κάνουμε τα ντουβάρια αόρατα.



Η διαχειριστική συνέλευση στο Μικρόπολις ( ανοιχτή κάθε Τρίτη στις 8.00 μμ )