Ανακοίνωση της συνέλευσης Νo Βorder Θεσ/νίκης

Η συνέλευση NO BORDER Θεσσαλονίκης ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Ξάνθης, την Κυριακή 21-3-10, συμετείχε μαζί με ομάδα γιατρών και δικηγόρων σε συγκέντρωση στο κέντρο κράτησης μεταναστών στη Βέννα, δέκα χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή.

Σκοπός της παρέμβασης ήταν να καταγράψουμε με κάθε λεπτομέρεια το καθεστώς που επικρατεί μέσα στο κέντρο κράτησης, καθώς και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των φυλακισμένων μεταναστών.

Στο αίτημά μας να εισέρθει στο εσωτερικό της φυλακής η ομάδα των γιατρών και δικηγόρων, συναντήσαμε την κατηγορηματική άρνηση της αστυνομίας. Αρνούμενοι να δεχτούμε τις "κόκκινες ζώνες" που θέτουν το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του, προχωρήσαμε με σκοπό να διασπάσουμε τον αστυνομικό κλοιό και να βρεθούμε δίπλα στους φυλακισμένους μετανάστες δείχνοντάς τους την έμπρακτη αλληλεγγύη μας. Οι κατασταλτικές δυνάμεις, πιστές στο δόγμα της "μηδενικής ανοχής", επιτέθηκαν βάρβαρα στους διαδηλωτές προσπαθώντας να διαλύσουν τη συγκέντρωση, συλλαμβάνοντας και ξυλοκοπώντας τρεις από αυτούς. Στη συνέχεια, κατά την προσπάθεια να βρεθούμε κοντά στους συλληφθέντες συντρόφους μας στην Ασφάλεια Κομοτηνής, συναντήσαμε τον πρωτοφανή αποκλεισμό κάθε δρόμου που οδηγούσε στην πόλη της Κομοτηνής, από τους μπάτσους.

Για εμάς, είναι ξεκάθαρο ότι ο αγώνας ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν σταματάει εδώ.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΒΕΝΝΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ / ΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ NO BORDER ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ