Ανοιχτές συνελεύσεις «ελεύθεροι δρόμοι χωρίς διόδια» στο Μικρόπολις

Στις μέχρι τώρα συναντήσεις ήταν δεκάδες οι φίλοι του κινήματος κατά των διοδίων που ενημερώθηκαν σχετικά με το κίνημα και το πανελλαδικό συντονιστικό καθώς και την κατάσταση που πρόκειται να επικρατήσει στην Εγνατία οδό, αφού μετά τα πρώτα διόδια στον Πολύμυλο Κοζάνης θα ακολουθήσουν και άλλα φτάνοντας το συνολικό τους νούμερο στα 30 ( μετωπικά και πλευρικά ).

Οι φίλοι του κινήματος μας μετέφεραν τις εμπειρίες τους αλλά και το μήνυμα ότι αυξάνονται όλο και περισσότερο οι οδηγοί από την βόρειο Ελλάδα που αρνούνται να καταθέσουν το χαράτσι στις ιδιωτικές εταιρίες είσπραξης διοδίων.

Συμφωνούμε όλοι για την ανάγκη ριζοσπαστικοποίησης και μαζικού αγώνα ενάντια στα διόδια και για την περίπτωση της Εγνατία οδού ΑΕ μιας εταιρίας που έστησε το κράτος με ευρωπαϊκά κονδύλια, και στην ουσία δικά μας χρήματα, και με την δικαιολογία της συντήρησης των δημόσιων δρόμων μας επιβάλει ακόμα μια φορολογία μετατρέποντας την Εγνατία οδό σε ένα μαγαζί που μας πουλάει χιλιόμετρα και την «ελεύθερη μετακίνηση πολιτών» ( όπως αναφέρετε στο σύνταγμα ) την καθιστά σε πανάκριβη πολυτέλεια.

Για να μπορέσουμε να αντισταθούμε στην εμπορευματοποίηση ενός δημόσιου αγαθού όπως είναι η Εγνατία οδός καλούμε τους πολίτες από όλη την βόρειο Ελλάδα να δημιουργήσουν επιτροπές αγώνα και να έρθουν σε επαφή μαζί μας στα τηλ: Γιώργος Τσιομάλου 6976708281 , Αθανάσιος Γεωργιλάς 2310266669, Αναγνώστου Ζωή 6947688809.
Θέλουμε να επισημάνουμε ότι, και το θεωρούμε πολύ σημαντικό, συμμετέχουμε στο συντονιστικό επιτροπών κατοίκων πολιτών & εργαζομένων ενάντια στα διόδια και στο πανελλαδικό συντονιστικό με βάση δύο πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά!

1. Οι Επιτροπές λειτουργούν με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας εξυπηρετώντας το κοινό αγώνα ενάντια στα διόδια. Χωρίς συμμετοχή σε εκλογικούς συνδυασμούς και κομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

2. Η θέση των Επιτροπών είναι ξεκάθαρη: Ελεύθεροι δρόμοι και χώροι για όλους. Δηλαδή δεν θέλουμε διόδια πουθενά, ούτε τα δημόσια, ούτε πιο φθηνά, ούτε να φύγουν από εμάς και να πάνε στον γείτονα. Φτάνει πια με τους φόρους! Φτάνει πια με την ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών!

Στις μέχρι τώρα ανοιχτές συνελεύσεις συζητήσαμε για :

* Την Εγνατία οδό ΑΕ
* Τα παράπλευρα διόδια σε Λεπτοκαρυά της Αιγαίου ΑΕ
* Εκδηλώσεις σε δημοτικούς χώρους
* Πανελλαδική άμεσης δημοκρατίας συνάντηση των επιτροπών αγώνα στα τέλη Νοεμβρίου στον Μώλο

Αποφασίσαμε:

* Την δημιουργία εκδηλώσεων και λαϊκών συνελεύσεων σε δημοτικούς χώρους της Θεσσαλονίκης για το θέμα των διοδίων. Σύντομα θα ανακοινώσουμε και την πρώτη μας εκδήλωση.
* Την συμμετοχή μας στο άνοιγμα διοδίων Μοσχοχωρίου την Κυριακή 10/10 στις 12μμ σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναγωνιστές της Λάρισα και στους κατοίκους της Λεπτοκαρυάς.
* Την συμμετοχή μας στη, με άμεση δημοκρατία, πανελλαδική συνάντηση που θα γίνει τέλη Νοεμβρίου στο Μώλο.

Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί την επισκόπηση των μέχρι τώρα συναντήσεων μας το τελευταίο καιρό που γίνανε στον κοινωνικό χώρο για τη ελευθερία Μικρόπολις στην Θεσσαλονίκη.


oxidiodia_thess@yahoo.com
epitropesdiodiastop.blogspot.com

ανοιχτή συνέλευση Θεσσαλονίκης «ελεύθεροι δρόμοι χωρίς διόδια»