Εκδήλωση-Συζήτηση: «Viva Μexico»


Τη Δευτέρα 30 Μάη στις 20.00 θα παρουσιαστεί στο Mικρόπολις η ταινία - ντοκιμαντέρ του Nicolas Defosse: VIVA MEXICO που συνοδεύεται από έκθεση φωτογραφιών με την ονομασία La otra Mirada ("Η άλλη ματιά"). Η εκδήλωση αποτελεί έναν σταθμό στον κύκλο προβολών- συζητήσεων που περιοδεύει την Ευρώπη τους τελευταίους μήνες, μετά το πέρας της 6μηνης προβολής στο Μεξικό.


Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη της ταινίας Nicolas Defosse και τον διευθυντή φωτογραφίας Adolfo Lopez, σχετικά με το ζαπατίστικο κίνημα και άλλα κινήματα αντίστασης στο σύγχρονο Μεξικό.






Σύνοψη:«Καθώς τα φώτα θα χαμηλώσουν, στην οθόνη θα αναδυθούν χιλιάδες ιθαγενείς ινδιάνοι από τα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού αποχαιρετώντας τον Subcomandante Marcos κατά την αναχώρησή του για ένα πολύμηνο ταξίδι, ώστε να συναντήσει, να ακούσει και να μιλήσει με τους μεξικανούς και τις μεξικανές που αντιστέκονται και αγωνίζονται για ένα άλλο Μεξικό. Έτσι ξεκινά το ταξίδι στο οποίο θα διασχίσει όλη τη χώρα φέρνοντάς τον μέχρι τα σύνορα με τις ΗΠΑ. ΄Ο,τι είχε ξεκινήσει ως απομονωμένος ψίθυρος γιγαντώνεται σε μια δυνατή φωνή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων:VIVA MEXICO. Με αυτόν τον τρόπο σκιαγραφείται το ξεχασμένο πρόσωπο μιας χώρας, ο αγώνας για γη και αξιοπρέπεια...».