Κείμενο παρουσίασης της ομάδας πεζοπορίας

Η ομάδα πεζοπορίας του Μικρόπολις παίρνει τα βουνά.

  • Γιατί θεωρούμε ότι είναι ανάγκη όλων μας η συμφιλίωση με τη φύση και υποχρέωσή μας ο σεβασμός και η προστασία της.
  • Γιατί θέλουμε ν'αναπτυχθούν και να διατηρηθούν καθαροί δεσμοί συντροφικότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των ατόμων που συμμετέχουν στην ομάδα πέρα από κάθε αντιπαλότητα και ανταγωνισμό.
  • Για να αυτοοργανώσουμε τις ανάγκες μας και να επαναπροσδιορίσουμε τις ανθρώπινες σχέσεις μακριά από το αστικό περιβάλλον και τη μικροαστική λογική του κέρδους.
  • Για να γνωρίσουμε και να περιπλανηθούμε σε μέρη με οικολογικό/ιστορικό/πολιτικό ενδιαφέρον του παρελθόντος και του παρόντος μόνοι –ως ομάδα- ή σε συνεργασία με άλλες ομάδες, οι οποίες είτε λειτουργούν στο Μικρόπολις είτε όχι.
  • Γιατί θέλουμε να κοινωνικοποιήσουμε το εγχείρημα και τις ομάδες του Μικρόπολις συζητώντας με ανθρώπους που θα συναντήσουμε στους προορισμούς μας.
  • Γιατί ....... όταν εμείς πηγαίναμε, εσείς ερχόσασταν.....!!

Γιατί ".....αυτά τα δέντρα δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό,
αυτές οι πέτρες δεν βολεύονται κάτου απ' τα ξένα βήματα,
αυτά τα πρόσωπα δεν βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο,
αυτές οι καρδιές δεν βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο…"
(Γ. Ρίτσος)


Οι ανοιχτές προς όλους συναντήσεις της ομάδας γίνονται κάθε Τετάρτη 8μ.μ. στη βιβλιοθήκη του μικρόπολις. Στις συναντήσεις μας συναποφασίζουμε για τον τόπο, τον χρόνο και τον στόχο της εκάστοτε εξόρμησής μας, άλλα και για κάθε άλλη δράση της ομάδας. Επειδή κατανοούμε ότι σε καιρούς κρίσης κάποιοι θα θεωρούν πολυτέλεια τις δράσεις μας και για κάποιους άλλους ίσως να είναι αδύνατη η συμμετοχή, ενίοτε λοιπόν κάνουμε συλλογικές κουζίνες στο μικρόπολις τα έσοδα των οποίων χρησιμοποιούμε προκειμένου να μειώσουμε το κόστος συμμετοχής του κάθε ατόμου στις εξορμήσεις μας και με αυτόν τον τρόπο να καθίσταται εφικτή η συμμετοχή ΟΛΩΝ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις εξορμήσεις-δράσεις μας είναι η συμμετοχή στη συνέλευση της ομάδας.

Επικοινωνία με την ομάδα: naparoumetavouna@espiv.net