Παρουσίαση των εκπομπών της Ραδιοφωνικής Ομάδας στο Μικρόπολις

Λεω-φορείο: Κάθε δυο Κυριακές με καλεσμένους , επαγγελματίες από το χώρο του βιβλίου κι ανθρώπους, που δραστηριοποιούνται στη δημιουργία και παραγωγή του. Κριτική προσέγγιση διαφορετικών ειδών λόγου όπως οι ιστορικές πηγές, το παραμύθι, το θεατρικό έργο κ.α. Αντίστροφα, θα γίνει απόπειρα ανάγνωσης της πόλης όπου ζούμε μέσα από τις βιβλιοθήκες των κοινωνικών χώρων, τις εναλλακτικές εκδόσεις κλπ.
Με την Αδαμαντία

Παράσιτα: Η εκπομπή που δημιουργεί παράσιτα στη μονόδρομη επικοινωνία των καθεστωτικών ΜΜΕ, στα αυτιά των μικροαστών και επιδιώκει μια επιλεκτική διαλογή και εκφορά ειδησάριων σε συνδυασμό με μουσική. Τα ειδησάρια προέρχονται από τη διεθνή επικαιρότητα και η μουσική ποικίλλει ανάλογα. Το περιεχόμενο των ειδήσεων καταγγέλλει φαινόμενα που φιμώνονται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και στόχος της εκπομπής είναι να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επικοινωνία με τους ακροατές και γιατί όχι να βρεθεί ένας τρόπος να ''σπάσει'' η κλασσική σχέση του πομπού-δεκτή.
Με την Αφροδίτη

Απέλαση στη Μόλυνση: η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων, η μόλυνση από την βιομηχανία και από την χρήση φυτοπροστατευτικών ουσιών και χημικών λιπασμάτων στη γεωργία σε συνδυασμό με τα αστικά λύματα επιβάλλει την δημιουργία ενός μοντέλου διαβίωσης συλλογικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά βιώσιμο.
Η πραγματική μόλυνση βρίσκεται στις πολιτικές, πρακτικές και ιδέες που εκμεταλλεύονται και ισοπεδώνουν κάθε έννοια για αυτοδιάθεση και ελευθερία. Μέσα από τις αρχές της συλλογικότητας, της συντροφικότητας και τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες οι αυτοδιαχειριζόμενες καλλιέργειες μπορούν να αποτελέσουν εργαστήρια ζύμωσης και το έναυσμα για νέες κοινωνικές δομές απεξαρτημένες από την μόλυνση και τη διαστρέβλωση της καθημερινότητας μας, χωρίς πολιτικά ζιζάνια και παράσιτα.
(μουσική:new wave, synthpop, indie)
Με τον Σάββα

Μουσικό Ποδήλατο: μια εκπομπή για τη μουσική και το ποδήλατο. Ταξιδεύουμε σε μουσικά και ποδηλατικα μονοπάτια. Με ενημέρωση και νέα από τον κόσμο του ποδηλάτου, αλλά και πληροφορίες για την μουσική, μακριά από playlists και κατευθυνόμενους ήχους.
Με τον Αλέξη

Ρεμπέτικη Διαδρομή: μουσική εκπομπή που αναφέρεται στο Ρεμπέτικο Τραγούδι. Γίνεται μια διαδρομή, ξεκινώντας από τους πρώτους Ελλαδίτες δημιουργούς. Παρουσιάζονται, εκτός από το βιογραφικό του δημιουργού, στοιχεία του κάθε τραγουδιού, όταν υπάρχουν. Παράλληλα αναφέρονται ιστορικά γεγονότα της εποχής που σχετίζονται με την διαδρομή του εκάστοτε καλλιτέχνη, στον οποίο γίνεται το αφιέρωμα. Πέρα από αυτό όμως, αναφέρονται στοιχεία από μελέτες που έχουν γίνει, όσον αφορά τα κοινωνιολογικά στοιχεία του Ρεμπέτικου. Εν κατακλείδι, πρόκειται για μια εκπομπή, η οποία δεν είναι απλά μια «ζωντανή» playlist, αλλά μια ταπεινή προσπάθεια παρουσίασης όσο το δυνατόν περισσότερο, του Ρεμπέτικου στο πλαίσιο των οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών καταστάσεων της τότε εποχής.
Με τον Γιώργο

Κοριτζάζ : Όταν τα κορίτσια παίζουν τζαζ, το αποτέλεσμα είναι...Κοριτζάζ!
Με φόντο μουσικές που κυλάνε από το swing μέχρι το rock'n'roll, συζητάμε παραστάσεις, εκθέσεις, σινεμά και όλα τα πολιτιστικά δρώμενα που συμβαίνουν στην πόλη λίγο πιο "ήσυχα".
Με τη Δανάη και τη Μαρία

Πανί Να Το Κουρδίσεις: Μπαίνεις στην αίθουσα. Βολεύεσαι στη θέση σου. Τα φώτα σβήνουν. Βολεύεσαι ακόμα πιο πολύ και...Ήχος! Κίνηση! Χρώματα! Εικόνες!
Μουσική στον κινηματογράφο. Γιατί η μουσική είναι εκείνη που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα ή χειρότερα, να ενθουσιαστείς, να φύγεις από την αίθουσα χαρούμενος ή λυπημένος..
Ανατρέχουμε στο σινεμά του παρελθόντος και του παρόντος, ψάχνοντας για κομμάτια που θα μας επαναφέρουν μνήμες αλλά και που θα μας δημιουργήσουν νέα συναισθήματα ακούγοντάς τα για πρώτη φορά. Αναφερόμαστε σε μεγάλους συνθέτες που καθόρισαν την πορεία της μουσικής στον κινηματογράφο, αλλά και σε σκηνοθέτες που επέλεξαν να ντύσουν την ταινία τους με μουσική που μας συναρπάζει.
Τα φώτα σβήνουν...Βολεύτηκες..?
Με την Κατερίνα και τον Βασίλη

Αντίπολις : μια εκπομπή που αντιπολιτεύεται τη μιζέρια και την γκρίνια και αντιπροτείνει το γέλιο και την αισιοδοξία με την απαραίτητη δόση τρέλας...
Με τον Γιάννη και τη Ζωή

To Flashback κάνει σύντομες ιστορικές αναδρομές με βάση την ημέρα εκπομπής. Παράλληλα θυμάται μουσικές από τις χρονικές περιόδους που σκαλίζει, με βάση πάντα τα -χαοτικά- μουσικά του γούστα.
Με τον Ηλία

Δελτίο Αντιπληροφόρησης: Κάθε Κυριακή και για ένα μισάωρο μέσα από το δελτίο αντιπληροφόρησης μεταδίδονται κινηματικές ειδήσεις από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο, νέα από κοινωνικούς χώρους, πρωτοβουλίες, στέκια, κινητοποιήσεις, συνελεύσεις τοπικών κοινωνιών, εργαζομένων κλπ. Ειδήσεις από τον κινηματικό χώρο που η θεσμική δημοσιογραφία αποκλείει από τη δημόσια σφαίρα των γεγονότων. Πληροφορίες που είτε αποσιωπούνται από τα καθεστωτικά μέσα είτε εντέχνως κι ηθελημένα διαστρεβλώνονται από αυτά. Είναι οι πληροφορίες των κινημάτων και της αντιστεκόμενης κοινωνίας που βρίσκουν χώρο στο δικό μας δελτίο αντιπληροφόρησης.
Με την Χαρά

Εκπομπή της Δράσης για την Άγρια Ζωή: Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που ασχολούμαστε εδώ και 20 χρόνια με την περίθαλψη και απελευθέρωση αδύναμων και τραυματισμένων Άγριων Ζώων σε εθελοντική βάση. Με την εκπομπή μας θέλουμε να προβάλουμε την αναγκαιότητα του έργου μας καθώς και την οικολογική κρίση που υπάρχει με ότι αυτό σημαίνει για τον άνθρωπο.
Με τη Ζήνα και το Βασίλη από τη Δράση για την Άγρια Ζωή

Γραφή Παρανόμων : Η “γραφή παρανόμων” είναι θεσμός της δημοκρατικής αρχαίας Αθήνας, όπου κάθε πολίτης μπορούσε να προσβάλλει κάποιο νόμο που ήταν άδικος κατά τη γνώμη του, κι αν το δικαστήριο συμφωνούσε, τιμωρούνταν ο εμπνευστής του νόμου γιατί παραπλάνησε την Εκκλησία του δήμου.
Συχνά μπορεί να παρουσιάζονται και “παράνομες” γραφές, οπότε ο τίτλος αποκαλύπτει και την αμφισημία του!
Πρόκειται για εκπομπή λόγου κατά βάση. Μπορεί να πάρει όμως διάφορες μορφές ανάλογα με τις διαθέσεις της παραγωγού. Παρουσιάζονται θέματα πολιτικοκοινωνικού και φιλοσοφικού ενδιαφέροντος, διανθισμένα ενίοτε με συνεντεύξεις, εναλλαγή παραγωγών, δρώμενα, μουσικές κ.α.
Με την Άννα Κ

Εκπομπή της Μουσικής Ομάδας: Μία εκπομπή αφιερωμένη σε μουσικές και μουσικούς από όλο τον κόσμο. Γιατί πολύ απλά η μουσική είναι ζωή
Με τον Παναγιώτη, τον Γιάννη και τον Λάκη από τη Μουσική Ομάδα του Μικρόπολις