Εκδηλώσεις Δεκέμβρη στο μικρότοπο



ΜΙΚΡΟΤΟΠΟΣ
Χώρος δημιουργικής απασχόλησης,
 εκπαίδευσης & ψυχαγωγίας για παιδιά.
Εκδηλώσεις Δεκέμβρη




ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Από Δευτέρα-Σάββατο ,17.00-21.00 μ.μ.(όλες οι ηλικίες)
Σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο με πολλές δυνατότητες για ψυχοκινητικό αλλά και δημιουργικό παιχνίδι μια παιδαγωγός θα απασχολεί και θα προσέχει τα παιδιά μας.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙKHΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Κάθε Δευτέρα, 18.30 μ.μ. (από 4 ετών)
Τμήμα Μουσικοκινητικής αγωγής (Στεφανία):
Με την μουσική και την κίνηση μαθαίνουμε να εκφραζόμαστε δημιουργικά. Γνωρίζουμε τον μαγικό κόσμο της μουσικής με πολύ παιχνίδι και τραγούδι.

Κάθε Τρίτη, 18.30- 20.00 μ.μ. (από 4 ετών)
Τμήμα “Παραμύθι και θεατρικό παιχνίδι” (Ελένη):
 
Στο εργαστήρι αυτό, το παραμύθι, η λογοτεχνία, και το θεατρικό παιχνίδι αποτελούν τα οχήματα που θα μας ταξιδέψουν στους κόσμους της φαντασίας, της δημιουργίας και της βιωματικής μάθησης.

Κάθε Τετάρτη, 17.30-19.30 μ.μ.(από 8 ετών)
Τμήμα Δημιουργικής γραφής (Χρήστος):
Γράφω Στίχους. Γράφεις Ιστορίες. Γράφει Επιστημονική Φαντασία. Γράφουμε Κρυφά σε μυστικά Ημερολόγια. Γράφετε χώρια κι έπειτα χώνετε στα συρτάρια τις σελίδες σας. Αυτοί όμως Γράφουν κάθε Τετάρτη….

Κάθε Τετάρτη, 18.00-19.30 μ.μ.(από 4 ετών)
Τμήμα " Ανακαλύπτω το κουκλοθέατρο" (Θάλεια & Στέλλα):
Με οδηγό τη φαντασία και με εκ πρώτης όψεως άχρηστα υλικά κατασκευάζουμε τους δικούς μας Κουκλοήρωες, που θα πάρουν ζωή μέσα από τις προσωπικές μας ιδέες και σκέψεις.

Κάθε Πέμπτη, 18.00 -19.00 μ.μ. (από 3 ετών)
Τμήμα Δημιουργικού & εκπαιδευτικού παιχνιδιού (Έλενα & Μάγδα):
Γινόμαστε μια ομάδα, φτιάχνουμε μια μικρή τάξη και με μαγικό χαλί το παιχνίδι πετάμε στον κόσμο της μάθησης, της έκφρασης και της δημιουργικότητας. Ποικιλία δραστηριοτήτων αισθησιοκινητικής αγωγής µε χειροτεχνίες, εικαστικά, παραµύθι και µουσικοκινητικό παιχνίδι.

Κάθε Παρασκευή, 18.00- 20.00 (από 4 ετών)
Τμήμα Ψυχαγωγίας:" Το μικρό μας τσίρκο" . Παίζοντας με τον κλόουν (Νατάσα):
Ένα εργαστήρι για μικρούς κλόουν στο οποίο θα μάθουν πως να φτιάχνουν κόκκινες μύτες και πολλά άλλα πράγματα μέσα από την τεχνική της ζωγραφικής προσώπου, πως να μεταμορφώνουν ένα απλό μπαλόνι σε απίθανα σχέδια, πως να βγάζουν τα μαντήλια από το αυτί της δασκάλας τους ( ταχυδακτυλουργικά ) αλλά και πως να κάνουν τις μπάλες να ζωντανεύουν και να πετούν ( ζογκλερικά ).
  
                               ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Κυριακή,  9/12, 11.00- 14.00 μ.μ. ( από 4 ετών)
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΒΕΙΟΥ ΜΑΛΛΙΟΥ (FELT):
Το εργαστήρι ‘’Άνω Κάτω‘’ παρουσιάζει τη διαδρομή του πρόβειου μαλλιού και φτιάχνει με τους μικρούς μας φίλους μάλλινες δημιουργίες. Ένα διαδραστικό εργαστήρι  με  πρώτη ύλη το πρόβειο μαλλί  με την τεχνική δημιουργίας πρόβειου υφάσματος (felt). 

Σάββατο, 15/12, 18.30 μ.μ. (όλες τις ηλικίες)
ΟΜΑΔΑ ΜΑΥΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΠΡΟΙ ΓΛΑΡΟΙ» ΠΕΘΕΑ ΑΡΓΩ
Εικόνα, φαντασία, ιστορία, παραμύθι, σκοτάδι, μουσική, χρώμα, ορατό και αόρατο. Αυτό είναι το μαύρο θέατρο. Πρόκειται για σπονδυλωτή παράσταση που ξεκίνησε από αυτοσχεδιασμούς της ομάδας, όπου ένας ερωτευμένος τραγουδιστής  δε βρίσκει την αγαπημένη του, οι αναμνήσεις ενός παππού ζωντανεύουν, κάποιοι γλάροι πετούν ελεύθεροι… Αφεθείτε στη μαγεία αυτού του ταξιδιού.
Κυριακή, 16/12, 11.00-14.00 μ.μ. (από 3 ετών)
ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ
Η Δράση για την άγρια ζωή γιορτάζει τα 15+ χρόνια στην περίθαλψη και τα 2 χρόνια παρουσίας της στο Μικρόπολις.
Καλούμε τους μικρούς μας φίλους στον Μικρότοπο να συμμετέχουν σε ένα περιβαλλοντικό παιχνίδι με σκοπό τη γνωριμία μας με συνήθειες και βιώματα των ζώων. Τι συναρπαστική που είναι η ζωή τους, πόσο μαγευτική η επαφή μαζί τους! Αμέσως μετά θα κατασκευάσουμε ταίστρες-σπιτάκια με ανακυκλώσιμα υλικά για τους φτερωτούς μας φίλους. Σας περιμένουμε...

Σάββατο, 22/12, 17.00-21.00 μ.μ. (για όλες τις ηλικίες)
ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ:
"Αναζητώντας την ουσία των χριστουγεννιάτικων γιορτών , θα ταξιδέψουμε για να γνωρίσουμε τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς και των Χριστουγέννων σε άλλους πολιτισμούς. Θα είμαστε όλοι εκεί να γευτούμε παραδοσιακά φαγητά άλλων πολιτισμών, να ακούσουμε διαφορετικά παραμύθια, να παίξουμε θεατρικά, μουσικοκινητικά παιχνίδια, και να στείλουμε το δικό μας μήνυμα αλληλεγύης..."


Περισσότερα για τον μικρότοπο στο http://mikrotopos.espivblogs.net/